Jurat 2024
Elisa Bogalheiro (Covilhã, Portugal, 1978)
És productora, periodista, escriptora i desenvolupadora creativa de projectes. Els diferents codis postals pels quals ha passat –donis del seu Portugal natal fins a Berlín, Panamà o Barcelona, entre altres- han estat testimonis de la seva capacitat per a relacionar-se en diferents contextos i, sobretot, per a abraçar desafiaments que li han permès i li continuen permetent consolidar-se professionalment.
Poc podia imaginar en 2002, quan es va traslladar a Berlín per a acabar els seus estudis en filologia alemanya, que els següents vuit anys en aquesta capital l’anaven a convertir en una entusiasta del storytelling. Això que la va portar a explorar professionalment variades formes i continguts. En els seus anys a Alemanya va exercir de periodista i productora per a diferents mitjans espanyols i llatinoamericans. També es va estrenar com creadora d’entreteniment televisiu a Panamà, on va treballar durant dos anys abans de tornar, en 2012, a Portugal. I és aquí quan comença la seva carrera en la producció executiva i desenvolupament de projectes audiovisuals. Així mateix, en 2020 s’estrena com directora amb el documental “Us grans criadors”.
Va ser directora de producció dels curtmetratges ‘Holypopcorn’ (2013), ‘Jigging’ (2014), ‘O Efeito Isaías’ (2015), ‘Quiet’ (2022), i del llarmetratge ‘O Canto do Galo’ (2017). Va assumir la prefectura de producció de ‘Carga’ (2018) y ‘El Rey Peret’ (2023) i dos anys abans, en 2021, va ser la productora delegada de Arlong Productions en el film ‘Esperando a Dalí’. ‘À procura da Estrela’ que es va estrenar a Portugal (Porto Post Doc Film Festival) i a Espanya el novembre passat (Festival Internacional de Cinema de Gijón) és la seva primera coproducció internacional com productora executiva.
Sergio Roldán (Sabadell, 1984)
És professor de guió i guionista. Graduat en la ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya), on exerceix de professor de guió des de 2012, ha dissenyat i coordinat el ‘Projecte de Sèrie’, en el Màster de Guió durant cinc anys, així com diverses assignatures de Grau (Pràctiques de curtmetratge. Guió de sèries i tutories de llargmetratge). Ha impartit diverses assignatures de guió de sèries a l’Escola de Cinema de Quito, l’Equador (Incine Universitari). I, actualment, és responsable de les assignatures de guió de curtmetratge en els màsters ‘One Year Filmaking’ i ‘Introducció als oficis del cinema’. També dissenya, coordina i imparteix el curs ‘Guió de sèries i programari de guió. Fast Forward de la ESCAC’.
El seu treball com a guionista ha estat lligat molt lligat al guió
de televisió en projectes tan dispars com ‘Palomitas’, d’ El Terrat per Tele5; ‘Arròs Covat’, per TV3 o ‘Monkey Expres’, per Movistar Series(en desenvolupament). Així mateix, s’ha embarcat en diferents projectes com a director, productor i guionista: ‘Tú mismo’ (Festival Input TV, Seúl 2011) i ‘13 maneras de quedarse solo’. I com guionista i montador: ‘Shanghái brillaba entre líneas’ (15L Films, Sección Oficial Festival Márgenes 2020).
Actualment, té en desenvolupament la pel·lícula ‘ ‘Despertar en la Mudarra’ amb Jaibo Films i The Inmigrante.
Xavi Lezcano (Barcelona, 1975)
Fundador, al costat de Josep Machado en 2014 Americana Film Festival (Festival de cine independiente norteamericano de Barcelona), Lezcano és Enginyer en imatge i so i màster en gestió cultural.
En 2019, va fer el salt a la distribució independent de cinema amb la creació de Flamingo Films, distribuïdora que s’ha alçat amb premis en festivals tan destacats com el Festival de San Sebastián, el Festival de Sevilla, el Festival de Gijón o el D’A Film Festival entre altres.
Així mateix, ha format part de la junta directiva de Catalunya Film Festivals, va ser impulsor de Pantalla (Federació d’associacions de festivals de cinema) i és soci fundador de Próxima (associació de distribuïdors de cinema independent i d’autor en VO).
Antonio Barrero
Autor dels curtmetratges: ‘Parc de Ponent’, ‘A mig camí’ i ‘Segrest’, és docent de la Direcció General d’Orientació Educativa del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya; formador del programa de Mitjans Audiovisuals del Departament d’Educació i professor de català de la Universitat Rovira i Virgili.
La seva passió pel cinema i la divulgació de la cultura, li va portar a crear, en 2008, el FIC-CAT (Festival Internacional de Cinema en Català) a Roda de Berà, certamen que també va dirigir i va impulsar des de la seva fundació i fins al 2021.
Actualment, Barrero és el President del FICCAT i, dins del comitè organitzatiu, forma part de l’àrea pedagògica i centres educatius del citat festival. Des d’on duu a terme diferents iniciatives per a promoure la creació audiovisual en els centres, impartint tallers pràctics de cinema que van dirigits tant a alumnes com professorat d’Infantil, Primària i Secundària.